TAG ANSVAR FOR KLIMAET VED AT HJÆLPE JERES MEDARBEJDERE MED AT SPARE CO2

Undersøgelser viser, at mange medarbejdere gerne vil hjælpe med at spare CO2 på arbejdet og privat, men at de har brug for inspiration og viden til hvordan de konkret gør det.

I flere brancher er medarbejdernes CO2 udledning meget større end virksomhedernes egen CO2 udledning. Typisk 6-10 gange større.

Det er derfor en effektiv måde at tag ansvar for klimaet på, at hjælpe medarbejderne med at spare CO2.

SÅDAN FÅR VI ÆNDRET VANER  

Vi tror, at en effektiv metode til at hjælpe medarbejderne med at spare CO2 er uddannelse og inspiration til hvad de selv kan gøre på arbejdet og privat. Samt hjælp til at måle hvor meget de sparer individuelt og i hele firmaet.

Ved helt konkret at måle hvor mange kg/CO2 medarbejderne sparer bliver det mere motiverende for dem at være med.

Medarbejderne oplever, at når mange går sammen i firmaet om at spare CO2, så kan man opnå store CO2 besparelser. De oplever, at hvis de ikke selv spare CO2 en dag så har deres kollegaer gjort det.

Dashboard

VI TROR PÅ FÆLLESKABET

Vi mennesker er flokdyr og derfor kan vi nemmere spare CO2, hvis vi gør det sammen med kollegaer fra arbejdet, hvis adfærd vi kan spejle os i og blive inspireret af.

Virksomheder har de sidste 20 år i stigende grad ladet arbejdsfællesskabet tag ansvar for individuelle adfærdsændringer i forbindelse med fx motion og sundhed. Hvorfor ikke hvordan vi spare CO2 ?

FORDELE FOR EN VIRKSOMHEDEN

Ved at hjælpe sine medarbejdere med at spare CO2 på arbejdet og privat kan en virksomhed over tid styrke sin Employer Branding og Employer Advocacy.

Unilever er en af de mest succesfulde virksomheder, når det kommer til Employer Branding og Employer Advocacy.

Fx nævner 50 procent af alle nye medarbejdere, der søger ind i virksomheden fra universitetet, Unilevers arbejde med bæredygtighed, som den primære grund til, at de ønsker at arbejde for firmaet.

Nøglen til at skabe en levende og bæredygtig virksomhed er at finde måder at få alle medarbejdere, fra topledere til montagearbejdere, personligt engageret i virksomhedens daglige indsats for bæredygtighed”.

Paul Polman

CEO, Unilever